loading...
داروساز بسیجی
iran-ehda.com

آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
گفتگوی آزاد 2 1418 dr87b
بسیجی گمنام بازدید : 294 پنجشنبه 29 فروردین 1392 نظرات (0)

دانشمندان دانمارکی با ردیابی عامل بروز میگرن، گام مهمی را به سوی هموارکردن شیوه‌ای برای درمان بهتر این شرایط ناتوان‌کننده‌ برداشته‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این محققان مدعی‌اند که یافته‌هایشان فرضیه‌های پیشین مبنی بر این که چرا طی یک حمله میگرنی مغز آسیب می‌بیند، را به چالش می‌کشد.

مدت‌هاست که تصور می‌شود درد میگرن ناشی از انبساط شریان‌‍‌های خارج از جمجمه است؛ اما دانمارکی‌ها بر این باورند که حساس‌شدن فوق‌العاده رشته‌های عصبی در اطراف شریان‌های خونی عامل بروز این دردهاست.

این دانشمندان اسکن‌های MRI متعلق به 19 زن که از میگرن رنج می‌بردند، را بررسی و شریان‌های آن‌ها را طی یک حمله مطالعه کردند.

گفتنی است تمامی این زنان بدون داشتن اختلالات بینایی از میگرن رنج می‌بردند.

این بدین معناست که میگرن در آن‌ها به یک طرف سر مرتبط است و محققان حاضر در این پروژه طرف دیگر مغز را برای بررسی تفاوت‌های دو طرف این عضو مطالعه کردند.

آن‌ها دریافتند که برخلاف باور عموم، شریان‌های خونی طی حمله میگرنی منبسط نشدند و بنابراین عامل دیگری برای بروز درد وجود داشت.

این محققان پس از انجام تحقیقات لازم پی بردند که شریان‌های واقع در بیرون جمجمه طی حملات میگرنی منبسط نشدند و شریان‌های داخل جمجمه نیز در سمتی که سردردها احساس می‌شدند، در مقایسه با طرف بدون درد سر، فقط اندکی منبسط شدند.

به گزارش دانشمندان مرکز نورولوژی لنست، این موضوع همچنین پرسش‌هایی را در خصوص چگونگی عملکرد داروی معمول برای میگرن یعنی sumatriptan برمی‌انگیزد و بنابراین پیش از داشتن یک اسکن MRI دیگر، این دارو به بیماران میگرنی داده شد.

بررسی‌ها نشان داد که شریان‌های خونی واقع در درون جمجمه هنوز اندکی منبسط شده بودند (حتی پس از رفع میگرن) و این بدین معناست که دارو آن‌گونه که پیشتر تصور می‌شد، عمل نمی‌کرد.

تحقیقات آتی باید به دنبال تضمین این نکته باشد که این دارو در درون سیستم عصبی مرکز/مغز عمل خواهد کرد و این که باید قادر باشد از سد خونی مغزی عبور کند.

بسیجی گمنام بازدید : 309 چهارشنبه 28 فروردین 1392 نظرات (0)

شاید یکی از شاخصه های انتخابات پیش رو، پیش بینی رد صلاحیت برخی نامزدهای احتمالی این انتخابات باشد. برخی از احتمال رد صلاحیت سید محمد خاتمی رئیس جمهور دوران اصلاحات در صورت حضور در انتخابات سخن می گویند و عده ای دیگر هم از احتمال رد صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی کاندیدای احتمالی دولت.
 

مجله مهر: در انتخابات ریاست جمهوری اول اکبر اعلمی مشهورترین چهره ای بود که صلاحیتش برای حضور در انتخابات تایید نشد. رد صلاحیت این نماینده دوره های ششم و هفتم در انتخابات ریاست جمهوری دهم قابل پیش بینی بود. قبل از انتخابات ریاست جمهوری دهم، صلاحیت اکبر اعلمی برای حضور در انتخابات مجلس هشتم هم به دلیل دیدگاه فکری و مذهبی او رد شده بود.
رفعت بیات نماینده زنجان در مجلس هفتم هم از چهره هایی بود که صلاحیتش برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دهم اعلام نامزدی کرد و صلایتش تایید نشد. او در واکنش به رد صلاحیتش از سوی شورای نگهبان گفته بود «این امر دو دلیل می‌توانست داشته باشد، ‌اول اینکه من زن هستم که با توجه به مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی و نظر شهید بهشتی و اعلام آقای کدخدایی این مساله منتفی است و دوم اینکه به دلیل مدیر و مدبر نبودن من را رد کرده باشند.»
پیش از حضور رفعت بیات در انتخابات ریاست جمهوری دهم، بار دیگر بحث‌هایی درباره حضور بانوان در انتخابات ریاست جمهوری و احتمال رد صلاحیت آن ها بنا به تعریف «رجل سیاسی و مذهبی» مطرح شد. زهره الهیان از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم در آن زمان در نامه به علی لاریجانی رئیس مجلس  از وی خواست که براي مشخص شدن مصاديق «رجل سياسي» در انتخابات رياست‌جمهوري، از شوراي نگهبان استفسار كند. شورای نگهبان در این دوره اعلام کرده بود که زنان حق ثبت نام در انتخابات را دارند.
رفعت بیات برخلاف اکبر اعلمی به رد صلاحیتش اعتراض نکرد به مسئولان عالی رتبه کشور نامه ننوشت و در مصاحبه ای گفت که  «به ردصلاحیت خود اعتراض نمی‌کنم و فکر می‌کنم باید با گذشت زمان این مسائل حل شود».


معین، مهرعلیزاده و هوشنگ امیراحمدی
مصطفی معین وزیر علوم دوران سازندگی و اصلاحات و محسن مهرعلیزاده معاون سید محمد خاتمی، اگرچه شانس حضور در انتخابات ریاست جمهوری نهم را یافتند اما رد صلاحیت این دو چهره اصلاح طلب در انتخابات سال 84 به اعتراض های گسترده ای از سوی طیف های اصلاح طلب منجر شد. نهایتا صلاحیت آن ها از سوی شورای نگهبان تایید شد، معین در آن انتخابات نفر چهارم شد و مهرعلیزاده نفر آخر.
از چهره های شناخته شده ای که در این انتخابات رد صلاحیت شدند، هوشنگ امیراحمدی بود. او که نزدیک 30 سال است در آمریکا زندگی می کند در انتخابات پیش رو هم نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده است. خبر حضور امیراحمدی در جشن پرسروصدای همایش ایرانیان خارج از کشور گمانه ارتباط نزدیک او با حلقه اطرافیان نزدیک محمود احمدی نژاد را تقویت کرد اگرچه خود این ارتباط را تکذیب می کند.  او اخیرا در گفت وگویی با یکی روزنامه های کشور گفته است: ر مورد وظایف قانونی این شورا، هیچ دلیلی بر عدم قبول صلاحیت من وجود ندارد.

طبق قانون اساسی «رییس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب شود: ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن‌سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.» بر اساس این تعریف اینجانب کاملا برای احراز پست ریاست‌جمهوری واجد شرایط هستم. شورای نگهبان همچنین اهتمام زیادی به احراز التزام رییس‌جمهور به ولایت فقیه و تعهد عملی به خطوط کلی نظام دارد. نه‌تنها سوابق خدماتی و نوشته‌های اینجانب طی 30 سال گذشته بهترین گواه التزام من است، بلکه عمیقا معتقد هستم که تعیین سیاست‌های کلان نظام توسط رهبری، اتفاقا بهترین فرصت را به رییس‌جمهوری می‌دهد تا تحت این سیاست‌ها تمرکز و همت خود را کاملا مصروف برنامه‌ریزی و مدیریت اجرایی کشور کند.


مردی که بعدها رد صلاحیت شد
شهاب الدین صدر در انتخابات مجلس هشتم حضور پیدا کرد و صلاحیتش برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری هم تایید شد. اما چند سال بعد در حالی که سابقه نایب رئیسی مجلس هشتم را هم به سوابق خود افزوده بود، صلاحیتش برای حضور در انتخابات مجلس نهم تایید نشد.
ابراهیم اصغرزاده از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام که در حمله به سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ نقش اساسی داشت، سابقه نمایندگی دوره سوم مجلس شورای اسلامی و عضویت در شورای اول شهر تهران را در  کارنامه خود می دید، در انتخابات ریاست جمهوری هشتم رد صلاحیت شد. رد صلاحیت او منجر به اعتراض تند روزنامه همبستگی به سید محمد خاتمی شد که چرا رئیس جمهور این موضوع را پیگیری نمی کند. این در حالی است که صلاحیت اصغرزاده برای حضور در انتخابات مجلس هفتم و ریاست جمهوری هفتم هم رد شده بود.


رد صلاحیت بازرگان و یزدی
رد صلاحیت مهدی بازرگان در انتخابات سال 64هم در آن زمان اعتراض هایی را برانگیخت.  اکبر هاشمی رفسنجانی در کتاب امید و دلواپسی – صفاحات 235 و 236- درباره این واقعه می نویسد: «صندوق رای سیار جهت اخذ رای از آیت الله سیدکاظم شریعتمداری به درب منزل ایشان در قم برده می شود لیکن ایشان از دادن رای خودداری می نماید.در زمان مراجعه صندوق سیار به بیت آیت الله مرعشی نجفی و آیت الله سید صادق روحانی ،از سوی اهالی منزل اظهار می شود که مراجع مذکور به خارج از شهر رفته اند .رسانه های خارجی دلیل امتناع آیت الله مرعشی نجفی از شرکت در انتخابات را ناخشنودی از رد صلاحیت مهندس بازرگان اعلام کردند.مهندس مهدی بازرگان رهبر نهضت آزادی ایران نامزد انتخابات ریاست جمهوری به دلیل حمایت از عباس امیرانتظام که به اتهام جاسوسی برای بیگانگان در زندان به سر می برد،از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت می شود».
4 سال قبل تر در انتخابات مهرماه سال 1360 هم ابراهیم یزدی نماینده مجلس شورای اسلامی دوره اول  نام برد. جلاالدین فارسی هم از معروفترین چهره های کشور بود که درانتخابات دوره اول ریاست جمهوری صلاحیتش رد شد. دلیل رد صلاحت اون انتشار اخباری درباره ایرانی الاصل نبودنش بود.


رد احتمالی
حالا اما در انتخابات پیش رو برخی از احتمال رد صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی سخن به میان می آورند. علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفته که اسفندیار رحیم مشایی به دو دلیل از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت می شود. اول به دلیل رجل سیاسی نبودنش و دوم به خاطر تفکراتش درباره اسلام. از سوی دیگر محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم به رئیس جهمور توصیه کرده است اگر نامزدمطلوب دولت تأییدصلاحیت نشد، واکنش رئیس‌جمهور در چارچوب قانون باشد. آن سوی عده ای هم از رد صلاحیت سید محمد خاتمی در انتخابات پیش رو حرف می زنند. اگرچه که او هنوز وارد انتخابات نشده است و اخبار هم حکایت از عدم حضور وی دارد.

بسیجی گمنام بازدید : 314 یکشنبه 25 فروردین 1392 نظرات (0)
سوگند رییس جمهور

محتويات سوگند رياست جمهوری بيان كننده نقش حساس و مهمی است كه وی در پاسداری از قانون اساسی، حفظ نظام و دين و ميهن، تضمين حقوق و آزاديهای مردم وحراست از استقلال كشور بايد داشته باشد.

رییس جمهور در مجلس شورای اسلامی در جلسه‌ای که با حضور رییس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان تشکیل می‏‌شود به ترتیب زیر سوگند یاد می‌کند و سوگندنامه را امضاء می‌نماید.

" بسم‏ الله ‏الرحمن‏ الرحیم "من به عنوان رییس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسوولیتهایی که بر عهده‏ گرفته‏ام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هر گونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و اإمه اطهار علیهم‏السلام قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم."
بسیجی گمنام بازدید : 840 یکشنبه 25 فروردین 1392 نظرات (0)
مسئولیت اجرای قانون اساسی: یكی از مهم‌ترین وظایف رئیس‌جمهور اجرای قانون اساسی است و می‌تواند از طریق نظارت، كسب اطلاع، بازرسی و پیگیری اقدامات لازم را به‌عمل آورد و در صورت توقف یا عدم اجرای اصلی از اصول قانون اساسی به نحو مقتضی اقدام نماید؛

انتخاب و عزل وزیران: به‌موجب اصل 133 قانون اساسی، وزیران توسط رئیس‌جمهور تعیین و برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس معرفی می‌شوند.

ریاست هیأت وزیران: رئیس‌جمهور بر كار وزیران نظارت كرده و با اتخاذ تدابیر لازم به هماهنگ ساختن تصمیمات وزیران اقدام می‌كند.

مسئولیت اقدامات وزیران: هر یك از وزیران مسئول اقدامات و وظائف خویش بوده و رئیس‌جمهور مسئول اقدامات وزراء در مقابل مجلس است.

توشیح قوانین و عهدنامه‌ها: مصوبات قانونی و عهدنامه‌ها و مقاوله‌ نامه‌ها وقتی لازم‌الأجرا می‌شوند كه از طرف رئیس‌جمهور رسماً امضاء و به مأموران اجرایی كشور ابلاغ شود.

اختیار وضع آئین‌نامه‌های اداری: طبق اصل 138 قانون اساسی هیأت وزیران می‌توانند برای انجام وظایف قانونی خود به وضع نظامات و آئین‌نامه‌های عمومی مبادرت كنند؛ و ریاست جمهوری به‌عنوان رئیس هیأت وزیران است.

اعزام سفیران به خارج و پذیرش سفرای خارجی: سفیران به پیشنهاد وزیر امور خارجه و تصویب رئیس‌جمهور تعیین می‌شوند.

اعطای نشان‌های دولتی: طبق اصل 129 قانون اساسی اعطای نشان‌های دولتی با رئیس‌جمهور است.

ریاست شورای عالی امنیت ملی: طبق اصل 176 قانون اساسی به‌منظور تأمین منافع ملی و پاسداری از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی و حاكمیت ملّی، شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس‌جمهور تشكیل می‌شود.
 

 
بسیجی گمنام بازدید : 319 چهارشنبه 21 فروردین 1392 نظرات (0)
به گزارش مشرق به نقل از مهر، سه رئیس جمهور قبلی ایران روحانی زاده و آهنگرزاده بودند. متولدین کرمان، یزد و سمنان. حالا در انتخابات پیش رو طیف های مختلفی شرکت کرده اند. فقط سه نامزد بار دیگر از استان سمنان برای انتخابات اعلام آمادگی کرده اند.

حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم‌استانی محمود احمدی نژاد است. او هم سمنانی است و در سال 1327 در سرخه سمنان متولد شده است. فامیلی روحانی گویای شغل پدر هم هست. پدر او از روحانیون شناخته شده شهر بود و از همین رو هم وی ابتدا در حوزه علمیه سمنان و سپس در سال 1340 وارد حوزه علمیه قم شد.
دیگر نامزد اهل سمنان حسن سبحانی است. نماینده مردم دامغان در مجلس پنجم، ششم و هفتم و استاد اقتصاد دانشگاه تهران در سال 1322 متولد شده است. پدر او رفتگر و کارگری ساده بوده است. از همین رو هم بود که سبحانی پس از گذاران دوره سه ساله اول متوسطه برای کمک به اقتصاد خانواده اش راهی دانشسرای مقدماتی دامغان می شود که با هزینه دولت و به طور شبانه روزی اداره می شد.

جمع نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، یک سمنانی دیگر هم دارد. مصطفی کواکبیان فرزند پنجم حاج ملاحاجي کواکبيان است که از شخصیت های متدین محله جهادیه شهر سمنان بود. کواکبیان متولد 1341 است.

تهرانی های ائتلاف
به غیر از محمد باقر قالیباف که متولد 1340 طرقبه مشهد است، غلامعلی حداد عادل و علی اکبر ولایتی متولد تهران هستند. علی اکبر ولایتی تیرماه سال 1324 در رستم آباد یکی از روستاهای شمیران از توابع تهران به دنیا آمده و پدرش کارمند بوده است. حداد عادل دو ماه بزرگتر از ولایتی است و اردیبهشت ماه سال 1324 در تهران متولد شده است. نام پدر حدادعادل رضا است. پدربزرگ حداد عادل که جزو اولین تراشکارهای ایران است  و تراشکار دستگاه های ضرب سکه ضرابخانه بوده ،مکانیک و راننده ماشین دودی زمان مظفرالدین شاه هم بوده و بعدها وارد شغل کامیون داری می شود. رضا یکی از 4 پسر او هم به تبع پدر وارد شغل کامیون‌داری  و صنعت حمل نقل می شود. وی نماینده ویژه شهید رجایی در امور بنادر و گمرکات هم بود. قالیباف عضو دیگر این ائتلاف همانگونه که گفته شد در در طرقبه متولد شده و پدرش از کسبه قدیم و از معتمدان منطقه خود بود.
بالاخره گفته اند محمد شریعتمداری هم متولد تهران است. شریعتمداری در زندگی نامه خود نوشته است «پدرم حاج نورالدین شریعتمداری از مبارزان و رنجیدگان رژیم ستم شاهی و فرزند آیت الله حاج شیخ جلال الدّین  شریعتمداری مجتهد و نوه آیت الله العظمی حاج شیخ علی شریعتمداری و نتیجه آیت الله العظمی آخوند ملا محمد جعفر شریعتمداری استرآبادی (هر دو از مراجع تقلید زمان) و مادرم از خانواده مذهبی و روحانی عطار، نوه حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمود عطار از علمای مشهد مقدس بوده و اصالتاً اهل مشهد است».

علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز در طیف نامزدهای متولد تهران است. پدر او حاج حسین زاکانی از پهلوانان و کشتی گیران مطرح کشور بود که اردیبهشت ماه سال 90 دار فانی را وداع گفت.

نایب رئیس های قمی و کرمانی
سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس دیگر مجلس که در کنار محمدرضا باهنر وارد کارزار انتخاباتی شده است در سال 1332 در شهر قم در خانواده‌ای اهل علم به دنیا آمد. او هم مثل حسن روحانی، روحانی زاده است. پدر بزرگوارش آیت الله سید عباس ابوترابی، فرزند آیت الله سید ابوتراب و مادرش دختر آیت الله سید محمد باقر علوى قزوینى است.
محمدرضا باهنر یک سال از محمد حسن ابوترابی فرد بزرگتر است، متولد کرمان است و پدر او به واسطه مغازه كوچكی كه در سرگذر محله داشت امرار معاش می كرد.
منوچهر متکی یکی از گزینه های جبهه پیروان خط امام و رهبری در کنار محمدرضا باهنر و یحیی آل اسحاق هم کارگر زاده است. او متولد 1332 در روستای گز، شهرستان بندر گز استان گلستان است. پدرش محمدعلی ابتدا در آسیاب پدری و برای مدتی در راه‌آهن بندر گز به کارگری مشغول بود. او 40 سال باقیمانده عمرش را نیمی به کشاورزی و نیم دیگر تا 1370 با فروش زمین کشاورزی به کاسبی در مغازه کوچکی در بندر گزر روزگار می گذراند.
در طیف نامزدهای جبهه پیروان خط امام و رهبری، یحیی آل اسحاق یکی از 9 فرزند یکی خانواده شلوغ است. متولد قم است اما شناسنامه اش صادره از زنجان است.

نامزد خیاط زاده
آل اسحاق می گوید: «اجداد من تا هفت نسل پیش از من، روحانی بوده‌اند و پدرم، روحانی و همواره انقلابی بوده است. با پیشینه ای که در خانواده‌ام وجود داشت، همه ما در بطن جریان انقلاب بودیم. پدرم آن روزها فعالیت‌های سیاسی می‌کرد... ما در دهه 40 یک خانواده 9 نفره بودیم من 7برادر و 2خواهر داشتم و خودم هم برادر بزرگتر بودم. تا کلاس شش ابتدایی درس خواندم اما بعد از آن به دلایل اقتصادی نتوانستم ادامه بدهم. به همان دلایل مجبور شدم شاگرد نانوا بشوم».
مصطفی پورمحمدی دیگر نامزد انتخابات پیش رو متولد 1338 و فرزند‌ مرحوم حاج‌ حسين‌ پورمحمدي‌ است. پدرش خیاط بوده و به گفته مصطفی پورمحمدی «لباس آقایان روحانی رو می دوخت». او گفته است با مباحث سیاسی در خیاطی پدر آشنا شده است
محسن رضایی هم که در مسجد سلیمان متولد شده است کارگرزاده است. در بین چهره های اصلاح طلب  محمدرضا عارف، همشهری سید محمد خاتمی و متولد یزد است. پدر او حاج میرزا عارف از بازاریان اصیل یزد بوده است.

برخی نامزدهای انتخابات هم مانند کامران باقری لنکرانی هم درباره پدر خود جایی صحبت نکرده‌
بسیجی گمنام بازدید : 313 چهارشنبه 21 فروردین 1392 نظرات (0)
توبه در لغت به معني بازگشت است.وقتي گفته مي شود که فلاني توبه کرد.يعني از گناهي که کرده بود بازگشت و پشيمان شد.(1)
زيباترين و گوياترين تعريف را در کلام گهربارعلي (ع) مي توان يافت که فرمود: «توبه عبارت است از پشيماني قلبي ،آمرزش خواستن با زبان ؛ترک کردن گناه و تصميم به اينکه ديگرآن گناه را انجام ندهد.»(2)
توبه معراج آدمي است.نشان عروج انسان و راز بندگي و دل به حق دادن است.راهي است که سرمنزلش وصال محبوب و فاني شدن درذات اوست.
ازنکته هاي مهمي که علماي اخلاق بدان توجه ويژه دارند.توبه ازمعصيت است و توبه و معصيت قرين هم هستند.شکي نيست که همه ي انسان ها معصوم نيستند.جاذبه هاي گناه افراد زيادي را هميشه و برخي ديگررا گاهگاهي به دام خود مي کشد.آنگاه که خداوند آدم را آفريدو شيطان را از درگاهش راند .اين موجود رانده شده.قسم ياد کرد که همه ي بندگان را گمراه مي کند و مگرمؤمنان واقعي را و خداوند در رحمت توبه را بربندگانش گشود.
رسول اکرم(ص) نيز در بيان اين حقيقت که انسان ها درمعرض خطا هستند .مي فرمايند :«کل بني آدم خطاء و خيرالخطانين التوابون»(3)
«تمامي فرزندان آدم در معرض خطا هستندو بهترين خطاکاران کساني هستند که توبه کنند.»
ازمجموع روايات و احاديث بر مي آيد که گناه نوعي مرض است و بر مريض لازم است که علاج مرض خود نمايد.اگر شخصي خواسته يا ناخواسته مقداري سم بخورد .همه عاقلان مي گويند که براو واجب است دارو مصرف نمايد تا اثر سم را ازبين ببرد و اگراين کار را انجام ندهد گرفتارهلاکت مي شود.گناه براي روح و جسم هرانساني به منزله ي سم است.همانطورکه سم بدن بيمار را فاسد مي کند.گناه هم روح آدمي را تباه مي سازد.
قال علي (ع):«بئس القلاده الاثام »(4)«بد قلاده اي است قلاده ي گناه».
گناه به گردنبندي مي ماند که هميشه به گردن انسان آويزان است و به وسيله ي توبه است که آدمي ازدام گناه رهايي مي يابد.

پی نوشت ها :
 

1-معجم الوسيط ،ج1.
2-التوبه ندم بالقلب و استغار باللسان و ترک بالجوارح واضمارالا يعود»غرر و درر،امدي ،ج2،ص126.
3-«المحجه البيضاء ،محمد بن مرتضي مشهور به مولي محسن کاشاني ،ج7،ص81.
4-شرح غرر و درر،آمدي،ج3،ص252.

بسیجی گمنام بازدید : 353 پنجشنبه 24 اسفند 1391 نظرات (1)

مرتضی دارابی‌نيا، مدير امور فرهنگی فوق برنامه و تربيت بدنی دانشگاه علوم پزشكی مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ايكنا) شعبه مازندران، نمايندگی ساری با اشاره به برگزاری مرحله مقدماتی هفدهمين جشنواره قرآن و عترت دانشجويان و هجدهمين جشنواره قرآن و عترت اساتيد و كاركنان دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران كه روز گذشته دوشنبه، 21 اسفندماه در اين دانشگاه برگزار شد، گفت: در بخش شفاهی مرحله مقدماتی هجدهمين جشنواره قرآنی بانوان دانشجوی دانشگاه علوم پزشكی مازندران در رشته ترتيل، مرضيه آقاگلی، سيده سادات شبيری و عادله صاحب نسق به ترتيب رتبه اول تا سوم را كسب كردند.

وی با بيان اينكه زينب خدايی و كبری ترزبان در رشته حفظ يك جزء رتبيه اول و دوم را كسب كردند، افزود: در رشته قرائت بانوان، آرزو هرسجيان، مرضيه ايزانلو و مهديه حقی به ترتيب حائز رتبه اول تا سوم شدند.

دارابی‌نيا با اشاره به اسامی برگزيدگان بخش شفاهی مرحله مقدماتی هجدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان پسر دانشگاه علوم پزشكی مازندران، تصريح كرد: در رشته ترتيل، علی عبداللهی، سلمان عزيزی و مصطفی چراغ به ترتيب رتبه اول تا سوم را كسب كردند.

وی ادامه داد: در رشته قرائت يوسف يعقوبی رتبه اول و در رشته حفظ پنجم، محمدعلی محجوب حفظ پنج جزء رتبه دوم را كسب كرد.

مدير امور فرهنگی فوق برنامه و تربيت بدنی دانشگاه علوم پزشكی مازندران اظهار كرد: در بخش شفاهی مرحله مقدماتی هفدهمين جشنواره قرآن اساتيد دانشگاه علوم پزشكی مازندران در رشته حفظ 10 جزء ام‌الهدی كاوه حائز رتبه اول و در رشته ترتيل، مهدی نيكخواه و عباس عليپور رتبه اول و دوم را كسب كردند.

وی با اشاره به برگزيدگان بخش شفاهی مرحله مقدماتی هفدهمين جشنواره قرآنی كاركنان دانشگاه علوم پزشكی مازندران، افزود: در رشته ترتيل كبری عاليشاه، نرگس غرب خزائلی و مليحه گرجی‌نژاد به ترتيب رتبه اول تا سوم را كسب كردند.

درابی‌نيا با بيان اينكه در رشته حفظ يك جزء فاطمه خسروی موفق به كسب رتبه اول اين رشته شد، عنوان كرد: در رشته قرائت، فاطمه اودر، آسيه عرب ساغری و زهرا چوب تراشان به ترتيب رتبه اول تا سوم را كسب كردند.

وی با اشاره به اسامی برگزيدگان بخش شفاهی مرحله مقدماتی هفدهمين جشنواره قرآنی كاركنان مرد دانشگاه علوم پزشكی مازندران، افزود: در رشته ترتيل، محمدحسين روح اللهی، سيدمهدی پيشنمازی و سيد مرتضی حسينی به ترتيب حائز رتبه اول تا سوم شدند.

دارابی‌نيا با بيان اينكه، علی مدانلو در رشته حفظ پنج جزء و علی نائيجيان در رشته حفظ يك جزء حائز رتبه اول شدند، خاطرنشان كرد: در رشته قرائت، محمد زمانی، محمد جعفری و سيد كاظم جليليان رتبه اول تا سوم را كسب كردند

بسیجی گمنام بازدید : 458 پنجشنبه 24 اسفند 1391 نظرات (1)

 

اسلام فلسفه زندگی دنيوی را خير می‌داند

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه مازندران، نمایندگی ساری حجت‌الاسلام ناصر نقويان، استاد حوزه و دانشگاه، شامگاه روز گذشته، 19 اسفندماه در نشست «سبك زندگی و تأثير آن بر ازدواج جوانان» در مجتمع طوبی ساری واقع برگزار شد، گفت: قرآن كاتالوگ و دفترچه زندگی ما است و ما بايد بخوانيم، بفهميم و عمل كنيم.

وی افزود: فلسفه زندگی غرب بر خوش‌گذرانی است ولی اسلام فلسفه زندگی دنيوی را با ترسيم هدفی والاتر، گذرگاه دانسته كه قرار است، نه فقط خوش بلكه خوب بگذرد و انسان كه روحش بزرگ می‌شود، دايره خوبی‌ها و خوشی‌هايش بر هم منطبق ‌شده و از چيزهايی خوشش می‌آيد كه برايش خوب است.

نقويان با بيان اينكه، ما در لحظه تحويل سال از خداوند حال خوب را مسئلت می‌كنيم، تصريح كرد: برای اينكه ما سبك زندگی را بفهميم بايد يك فلسفه‌ای برای زندگی مان داشته باشيم چون سبك مثل راه است و اگر هدف نداشته باشيد، چطور می‌‎خواهيد حركت كنيد.

وی زندگی با حيوانات در غرب را به سبب بی‌وفايی و از بين رفتن ارزش‌های اخلاقی جامعه انسانی دانست و تصريح كرد: غربی‌ها به جای مردم فكر می‌كنند و محصول فكر خودشان كه بر پايه خوش گذرانی است به مردم ارايه می كنند تا مردم فقط انتخاب كنند و رشد تكنولژی و تنوع شبكه‌های ماهواره‌ای آنها بر اساس همين تفكر خوشگذرانی است.

اين استاد حوزه و دانشگاه، اظهاركرد: در غرب انواع نمايش‌ها، خوراكی‌ها و سازها بر اين اساس است كه به انسان خوش بگذرد ولی در دين ما كلمه خوش جايش را به خير داده و ما آمده‌ايم كه به ما خوب بگذرد و فاصله است بين خوب و خوش و مثال كودكانه اش اين است وقتی كودك بيمار شد خوردن شيرينی خربزه و... برای او خوب نيست اما برايش خوش است و آنچه برای او خوب است آمپل است كه برايش خوش نيست بلكه خوب است.

وی ادامه داد: اختلاس 3هزار ميلياردی خوش هست ولی خوب نيست يك دروغ كه شما را به موقعيتی برساند خوش است ولی خوب نيست.

نقويان زن را نفس مرد دانست و افزود: چنان مرد به زن وابسته است كه اگر مرد به صورت مشروع در كنار زن قرار نگيرد پنهانی و ناسالم و نامشروع در كنار زن قرار می‌گيرد و واقعاً زن مثل اكسيژن و آب كه مايه حيات است و اين وابستگی مرد به زن از حكمت خدا است.

وی افزود: نكته اينجا است وقتی مرد به طبيعت اوليه دنبال جنس مخالف است، چه نيازی است كه زن خودش را به انواع آرايش‌ها و ناز و كرشمه‌ها بي‌آرايد كه دوباره مرد را به طرف خودش بكشاند.

اين استاد حوزه و دانشگاه، عنوان كرد: وقتی جامعه زنان خودشان را برای جذب جنس مخالف به انواع آرايش‌ها بي‌آرايند به گرفتاری‌هايی دچار می‌شوند كه غرب امروز به آن دچار شده است به طوری كه در كتابی از برتراندراسل آمده است: زمانی در غرب مرد با نگاه به قوزك پای زن منقلب می‌شد و دل از كف می‌داد ولی امروز در اروپا به جايی رسيده كه ديدن زن بی‌پوشش و عريان كمترين تحريكی در مرد ايجاد نمی‌كند و اين مصيبت را خود زن‌ها به تدريج با بر سر خودشان آوردند.

بسیجی گمنام بازدید : 909 پنجشنبه 24 اسفند 1391 نظرات (0)

رتليز® (رتپلاز)

دسته دارويي: ترومبوليتيك

ويژگي ها و اثرات:
رتپلاز يك پپتيد فعال‌كننده پلاسمينوژن بافتي نوتركيب است كه پلاسمينوژن اندوژن را به پلاسمين تبديل مي‌كند. پلاسمين باعث تخريب فيبرين موجود در لخته شده و لخته از بين مي رود.

فارماكوكينتيك:
رتپلاز پس از تزريق توسط كبد و كليه غيرفعال و توسط ادرار دفع مي‌گردد. نيمه عمر دارو بين 13 تا 16 دقيقه مي باشد.

موارد مصرف:
در انفاركتوس ميوكارد حاد جهت كاهش خطر نارسايي احتقاني قلب و مرگ و مير ناشي از لنفاركتوس كاربرد دارد. اين دارو ممكن است در آمبولي وسيع ريوي و همچنين deep venous thrombosis نيز بكار رود.

مقدار و نحوه تجويز:
دوز رتپلاز 10 واحد، بصورت تزريق وريدي (طي دو دقيقه) مي‌باشد. اين دوز يك بار ديگر، نيم ساعت پس از اولين دوز تكرار مي شود. دوز تام اين دارو 20 واحد است.

موارد منع مصرف:
اين دارو در موارد حساسيت به دارو و ساير تركيبات فرمولاسيون، خونريزي داخلي فعال، سابقه عارضه عروق مغزي، سابقه اخير جراحي يا آسيب داخل جمجمه اي يا داخل نخاعي، نئوپلاسم داخل نخاعي، ناهنجاري يا آنوريسم عروقي، فشار خون بالاي شديد كنترل نشده و افرادي كه مستعد خونريزي هستند، منع مصرف دارد.

موارد احتياط:
جراحي بزرگ كه اخيراً انجام شده باشد، بيماري‌هاي عروق مغزي، خونريزي اخير گوارشي يا مجاري ادراري، فشار خون بالا، پريكارديت حاد، ترومبوفلبيت شديد،اختلال شديد در عملكرد كليه يا كبد، مصرف اخير داروهاي ضدانعقاد، رتينوپاتي هموراژيك ديابتي، سن بالاي 75 سال.

بارداري و شيردهي:
اين دارو در دوران بارداري در گروه C قرار دارد. عدم ترشح رتپلاز به درون شير اثبات نشده است، بنابراين مصرف دارو در اين دوران با احتياط صورت گيرد.
عوارض جانبي:
تب، تهوع، استفراغ، خونريزي، درد يا قرمزي يا تورم در محل تزريق.

تداخلات دارويي:
در مصرف همزمان رتپلاز با داروهايي مانند آسپرين، دي پريدامول، هپارين و وارفارين ممكن است خطر خونريزي افزايش يابد. بنابر اين احتياطات لازم بايد صورت گيرد. همچنين هپارين و رتپلاز در تزريق باهم ناسازگارند و نبايد از Line وريدي مشترك تزريق شوند، در صورت نياز به هر دو دارو، اين Line بايستي قبل از تزريق رتپلاز توسط دكستروز 5%، Flush شود.

بسته بندي:
هر كيت رتليز® محتوي دو عدد ويال يك بار مصرف 18 ميلي گرمي (معادل 10 واحد رتپلاز)، دو عدد ويال يك بار مصرف (هر كدام محتوي 10 ميلي ليتر آب استريل مخصوص تزريق)، دو عدد سرنگ استريل 10 ميلي ليتري، چهار عدد سرسوزن استريل مي باشد.

شرايط نگهداري:
در دماي 2 تا 8 درجه سانتي گراد (در يخچال) و دور از نور نگهداري شود.


و

سيتوگان® (مايكوفنولات مفتيل)

دسته دارويي:
ایمونوساپرسانت

فارماكوكينتيك:
جذب دارو از دستگاه گوارش به طور گسترده و با سرعت بالا انجام مي شود. فراهمي زيستي دارو تقريباً 94 % و نيمه عمر آن حدود 17 ساعت و ميزان اتصال دارو به پروتئين هاي پلاسما 97 % مي‌باشد. حذف دارو از بدن 93 % از طريق ادرار و حدود 6% كبدي است.

مكانيسم اثر:
مايكوفنولات در بدن به متابوليت فعال مايكوفنوليك اسيد تبديل مي‌شود. اين متابوليت فعال مهاركننده قوی، اختصاصی و قابل برگشت آنزیم اینوزین مونوفسفات دهیدروژناز می‌باشد و در نتیجه مسیر ساخت نوکلئوتیدهای گوانین را مهار می کند. لنفوسیت‌های B و T برای تکثیر به این مسیر ساخت جدید پورین وابستگی زیادی دارند. در حالیکه سایر سلول ها از مسیر بازیافتی استفاده می نمایند. بنابراین این دارو بر روی لنفوسیت‌ها اثر سایتوتوکسیک دارد. مایکوفنولات باعث مهار تکثیر لنفوسیت‌های B و T، کاهش تولید پادتن و مهار فراخوانی گویچه های سفید به محل التهاب یا عضو پیوندی می‌شود. مایکوفنولات بر پاسخ های اولیه ایمنی (فعالیت مونوسیت ها مثل تولید IL-1 و IL-2 ) تاثیر ندارد.

موارد مصرف:
پیشگیری از دفع عضو در بیماران دریافت کننده پیوند کلیه آلوژن
پیشگیری از دفع عضو در بیماران دریافت کننده پیوند قلب
پیشگیری از دفع عضو در بیماران دریافت کننده پیوند کبد آلوژن

مقدار و نحوه تجویز:
در پیوند کلیه، 1 گرم خوراکی دو بار در روز به همراه کورتیکواستروئیدها و سیکلوسپورین
در پیوند قلب، 1/5 گرم خوراکی دو بار در روز به همراه کورتیکواستروئیدها و سیکلوسپورین
در پیوند کبد، 1/5 گرم خوراکی دو بار در روز به همراه کورتیکواستروئیدها و سیکلوسپورین

موارد منع مصرف:
حساسیت مفرط به دارو یا ترکیبات آن و یا به متابولیت های فعال دارو
ابتلا به نقص آنزیمی وراثتی آنزیم هایپوگزانتین- گوانین فسفوریبوزیل ترانسفراز

موارد احتیاط:
مصرف دارو دربیماران مبتلا به بیماری های شدید دستگاه گوارش باید با احتیاط صورت گیرد
مصرف دارو در نارسایی شدید کلیوی باید با احتیاط صورت گیرد
درصورت کاهش تعداد نوتروفیل‌ها باید مصرف دارو را قطع کرد و یا مقدار دارو را کاهش داد
واکسن های زنده ضعیف شده در بیماران تحت درمان با این دارو ممکن است مصونیت کامل ایجاد نکنند. در صورت امکان باید واکسیناسیون را به تعویق انداخت

مصرف در بارداري: ردهC

مصرف در شيردهي: تا کنون اطلاعات دقیقی ار ترشح دارو در شیر مادر در دسترس نمی باشد ولی توصیه می شود که در صورت مصرف دارو، شیردهی قطع گردد.

تداخلات دارویی:
ازاتیوپرین
• مصرف سایر ایمونوساپرسنتها مانند آنتی‌تیموسیت گلوبین، کلرامبوسیل، کورتیکواستروئیدها، گلوکوکورتیکواستروئیدها، سیکلوفسفامید، سیکلوسپورین، مرکاپتوپورین، تاکرولیموس
• ضد بارداری خوراکی: مصرف مایکوفنولات با ضدبارداری‌های خوراکی باعث کاهش اثر ضدبارداری این داروها می شود.
• مصرف مایکوفنولات با داروهای آسیکلویر، گان سیکلویر، والاسیکلویر، وال گان سیکلویر باعث افزایش غلظت پلاسمایی هر کدام از این داروها می شود.
• آنتی اسیدهای حاوی منیزیوم وآلومینیوم هیدروکساید: مصرف مایکوفنولات با این داروها سبب کاهش جذب مایکوفنولات می گردد.
• کلستیرامین: مصرف این دو دارو با یکدیگر به علت اتصال مایکوفنولات با کلستیرامین در داخل روده، باعث تداخل در مسیر گوارش مجدد روده ای- کبدی می شود و فراهمی زیستی مایکوفنولات را کاهش می دهد.

عوارض جانبی:
آنمی، درد قفسه سینه، سرفه، تنگی نفس، هماچوری، هایپرتانسیون، لکوپنی، نوتروپنی یا عفونت، ادم

بسته بندی:
قرص های 500 میلی گرمی در جعبه 50 عددی


 

بسیجی گمنام بازدید : 642 دوشنبه 02 بهمن 1391 نظرات (1)
رئیس انجمن داروسازان ایران به تشریح دلایل بروز تخلفات در برخی از داروخانه های خصوصی کشور پرداخت و گفت: ما پیش بینی می کردیم با قوانین و آیین نامه های وزارت بهداشت، داروخانه ها از مسیر خودشان منحرف شوند.

دکتر رهبر مژدهی آذر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: جامعه داروسازان کشور از اول روی بعضی مسائل با وزارت بهداشت مشکل داشت که یکی از آنها، تصویب آیین نامه هایی بود که به تخلفات داروخانه ها دامن می زد.

وی، فاصله طولی داروخانه ها از یکدیگر را مورد اشاره قرار داد و افزود: وزارت بهداشت، فاصله 300 متری داروخانه ها از یکدیگر را به 200 متر کاهش داد، در حالی که داروخانه ها در فاصله 300 متری هم دچار مشکلات مالی و اقتصادی بودند.

مژدهی آذر به صدور مجوز تاسیس داروخانه از سوی وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت برای حدود 200 نفر در تهران بدون نوبت، اقدام به صدور مجوز تاسیس داروخانه کرد. متاسفانه این افراد که از اساتید و هیئت علمی دانشگاهها بودند، نیامدند داروخانه ها را تاسیس کنند بلکه بلافاصله مجوزهای خودشان را فروختند.

رئیس انجمن داروسازان ایران، این اقدام وزارت بهداشت را نیز در راستای دامن زدن به تخلفات داروخانه ها قلمداد کرد و افزود: این قبیل اقدامات وزارت بهداشت به نابسامانی اقتصادی داروخانه های خصوصی دامن زد و در نتیجه همکاران داروساز از عهده اداره داروخانه های خود برنیامدند.

وی همچنین به مشکلاتی که اداره دارایی و مالیات بر سر راه داروخانه های خصوصی ایجاد کرده اند، اشاره کرد و گفت: اداره مالیات که قبلا همکاری و تعامل خوبی با داروخانه ها داشت، حالا با گرفتن مالیاتهای سنگین، موجبات ورشکستگی داروخانه ها را رقم زده است. به طوریکه مالیات 2 میلیونی به 10 تا 20 میلیون تومان رسیده و در نتیجه داروخانه ها را ورشکسته کرده اند.

مژدهی آذر تاکید کرد: بروز چنین مشکلاتی باعث شده تا داروخانه ها به دست افراد سودجو بیافتد و آنها با اجاره این داروخانه ها، وارد این عرصه شوند.

به گفته رئیس انجمن داروسازان ایران، 70 درصد داروخانه های تهران اجاره ای است.

وی با طرح این موضوع که گرداننده اصلی داروخانه های اجاره ای در پشت دکتر داروساز پنهان شده اند، اظهارداشت: این افراد برای تامین هزینه های داروخانه، ناچارند دست به کارهایی بزنند که تخلف است.

مژدهی آذر در ادامه به برخی دیگر از تصمیمات غیرمنطقی وزارت بهداشت در ارتباط با توزیع داروساز در کشور اشاره کرد و افزود: برنامه هایی که این وزارتخانه در ارتباط با داروخانه های خصوصی و داروسازان اجرا می کند، می بایست در مناطقی غیر از تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور باشد. زیرا در حال حاضر به ازای هر 100 هزار نفر در تهران 46 داروساز است اما این عدد در استانهای سیستان و بلوچستان وهرمزگان، یک داروساز به ازای هر 100 هزار نفر است.

رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: بنابراین، وزارت بهداشت باید به استانهایی امتیاز بدهد که به لحاظ نیروی انسانی با کمبود مواجه است تا بتواند از طریق امتیازهای تشویقی، شرایط حضور بیشتر داروسازان در این مناطق را فراهم آورد.

وی با تاکید بر این نکته که پیش بینی می کردیم چنین مشکلاتی برای داروخانه های خصوصی کشور به وجود بیاید، تصریح کرد: البته اگر نخواهند شرایط موجود را اصلاح کنند، وضع از این هم بدتر خواهد شد.

مژدهی آذر، وزارت بهداشت، وزارت دارایی و همچنین سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان را در بروز نابسامانی در داروخانه های خصوصی کشور و به انحراف کشیدن آنها مقصر دانست و افزود: این در حالی است که داروخانه های دولتی به شدت حمایت می شوند. به طوریکه 50 درصد داروی کشور توسط 1000 داروخانه دولتی و 50 درصد دیگر توسط 8500 تا 9000 داروخانه خصوصی در کشور توزیع می شود.

وی در همین زمینه ادامه داد: البته داروخانه های خصوصی به دلیل پایین بودن سود دارو، قادر به توزیع داروهای گران قیمت و خاص نیستند. زیرا با توجه به 5 درصد سود این داروها، امکان سوددهی داروهای خاص برای داروخانه های خصوصی کشور وجود ندارد.

مژدهی آذر افزود: نگهداری و حفاظت از داروهای خاص، هزینه بر است و نمی توان با سود 5 درصدی، هزینه ها را تامین کرد. اگر سود دارو را از 5 درصد به 10 تا 20 درصد برسانند، شاید وضع مالی داروخانه های خصوصی هم بهتر شود.

وی با رد این اتهام وزارت بهداشت که می گویند داروخانه های خصوصی حاضر به توزیع داروهای خاص نیستند، گفت: اگر سود دارو بالا برود، قطعا داروخانه های خصوصی هم از توزیع داروهای خاص و گران قیمت استقبال می کنند.

رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به حضور سرپرست وزارت بهداشت و تجربه مدیریتی دکتر طریقت در حوزه سلامت، اظهار امیدواری کرد که مشکلات داروخانه های خصوصی مرتفع شود.

بسیجی گمنام بازدید : 365 یکشنبه 24 دی 1391 نظرات (0)

راه اندازی دانشکده طب سنتی

جناب آقای دکتر آزادبخت چندین سال است که به مرتبه ی استاد تمامی رسیده اند در سال 1370 کتاب قانون ابن سینا را به مدت شش ماه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت داوطلبانه کنفرانس داده اند در کنگره بین المللی تاریخ پزشکی در اسلام و ایران مقاله داده اند که کتاب آن در سال 1375 به چاپ رسید (صفخات 919 -906) در کنگره بزرگداشت حکیم سید اسماعیل جرجانی در سال 1381 عضو کمیته علمی بوده و 9 مقاله ارائه کرده اند که 2 مقاله به صورت سخنرانی بوده است و عمده مقالات منتشر شده ایشان در مورد طب سنتی و رشته های مرتبط بوده است.

در ابتدا در مورد رشته طب سنتی و جایگاه آن در ایران و جهان توضیحاتی را بفرمائید:

همانطور که ما می دانیم ایران که یکی از مهدهای تمدن بوده از جمله در طب. افرادی مثل حکیم ربن طبری در قرن 3 و4. رازی ـ ابن سینا ـ حکیم جرجانی ـ حکیم خراسانی و خیلی از افراد دیگر در گذشته در ایران بوده اند که در بحث طب ید طولایی را داشته اند. کتاب الحاوی رازی در 29 جلد از قوی ترین متون پزشکی بوده که هنوز هم قابل استفاده است. در کتاب قانون ابن سینا که آقای شرفکندی آن را از عربی به فارسی ترجمه کرده است به موارد متنوعی اشاره شده که پایان نامه های مختلفی از مقطع ارشد و PHD در سرتاسر دنیا روی آن کار شده. تا سال 1371 در پاریس کتاب قانون بیش از 31 دور تجدید چاپ شده است و این کتاب به عنوان یکی از منابع اصلی پزشکی در این دانشگاه ها می باشد. اهمیت این کتاب در غرب به حدی است که بعد از کتاب مقدس انجیل اولین کتابی که چاپ سنگی شده بود کتاب قانون بوده. خیلی از مطالب از دارو، درمان، بیماری ها در این کتاب گنجانده شده که قابل بررسی هستند. هنوز هم مطالب زیادی در این کتاب موجود است که جای کار دارد.

به نظر من شاید تاکنون 10% از ظرفیت قانون الحاوی و ذخیره خوارزمشاهی استفاده شده است و هنوز جای کار دارد. متأسفانه این میراث سال ها بود که به فراموشی سپرده شده بود یکی از علت های آن خیانت پادشاهانی بود که به این کشور برای از بین بردن طب ایرانی و طب یونانی کردند.

بنده جمله ای را از حضرت امام به یاد دارم که فرمودند آیا در کشوری که دانشگاهی چون دانشگاه جندی شاپور داشت، کسی هست که کتاب قانون ابن سینا را خوانده باشد. همین موضوع مرا کمی به این کار واداشت که برای 6 ماه این کتاب را کنفرانس دهم.

در سال 1371 طب سنتی شروع کرد به مطرح شدن و اولین کنگره فیتوتراپی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (با امتیاز بازآموزی برای 5 گروه از پزشکان) برگزار شد.

یکی از سخنرانان این کنگره بنده بودم که در مورد گیاهان دارویی صحبت می فرمودم جالب این بود که برای خیلی از آنها سوال بود که این گیاهان علف هستند و کاربرد درمانی ندارند.

چطور شد که به فکر راه اندازی این دانشکده در دانشگاه مازندران افتادید؟

بنده در سال 82 1381 در ساری بودم و بحث ضرورت وجود مرکز تحقیقات طب سنتی را در هیأت رئیسه دانشگاه مطرح کردم. در همان سال در استراتژی سازمان جهانی بهداشت تا سال 2005 که در زمینه طب سنتی بوده، ایران هیچ جایگاهی نداشت در صورتی که خیلی از کشورهای آفریقایی مثل غنا، جزء کشورهای مورد نظر who بودند.

بعد از راه اندازی دانشکده در دانشگاه تهران، شهید بهشتی، شاهد و شیراز، دانشکده دانشگاه اصفهان و مازندران هم در خواست خود را برای راه اندازی اعلام کردند.

دانشکده طب سنتی 3 رشته دارد: رشته طب سنتی، رشته داروسازی سنتی و رشته تاریخ علوم پزشکی که این سه رشته در دبیرخانه فام (فرهنگ آثار میراث پزشکی) که طب سنتی را پیگیری می کند مطرح می شود. در آنجا تقاضا دادیم که مایلیم که سه رشته را تأسیس کنیم.

با مکاتباتی که با وزارت بهداشت انجام شد و با توجه به برنامه ی توسعه ی بهداشت و بعد از حضور اعضاء بورد بالاخره 2 ماه قبل بازدید انجام شد.

ما برای داشتن شرایط دانشکده طب سنتی 4 تا گروه را تشکیل دادیم.

برای طب سنتی: آقای دکتر مدنی به عنوان مدیرگروه طب سنتی

برای داروسازی سنتی: آقای دکتر حسینی مهر به عنوان مدیرگروه داروسازی سنتی

برای تاریخ علوم پزشکی: آقای دکتر معلمی به عنوان مدیرگروه، انتخاب شده اند. به همراه اینها اساتیدی که می توانستند همکاری کنند را در این گروه ها گنجانده ایم.

در داروسازی سنتی آقای دکتر سعیدی از گروه فارماسیوتیکس به همراه سه هیأت علمی از گروه فارماکوگنوزی (خانم دکتر شاهانی، خانم دکتر مرادی و بنده).و افراد دیگری را در گروه های مجازی قرار دادیم.

اگر دانشکده طب سنتی از طرف شورای گسترش مورد موافقت قرار گرفت بنده به عنوان مسئول راه اندازی طب سنتی می شوم برای راه اندازی اول باید رشته ها تأیید شود و بعد باید فضایی گرفته شود و بعد باید نیروی انسانی و هیأت علمی پذیرفته شود و بعد باید دانشجو پذیرفته شود و واحد ارائه شود.

تأسیس این دانشکده چه فوایدی رو به همراه خواهد داشت؟

اگر در دانشگاه علوم پزشکی مازندران این اتفاق بیفتد این انتظار می رود که این وضعی که ما در جامعه داریم که در آن افرادی که با یک دوره کوتاه آموزش کارهای تخصصی را انجام داده در صورتی که علم کافی را ندارند. اما وقتی این رشته به صورت آکادمیک و دانشگاهی مطرح شود منابع اصلی طب سنتی مورد مطالعه بحث و نقد قرار خواهند گرفت و تحقیق روی آنها انجام می شود و معضلات بررسی و راه کار معرفی می شود این یک مسیر علمی است که علم ارتقاء پیدا می کند و طب سنتی به جایگاه خودش برمی گردد.

تفاوت طب سنتی و طب مدرن؟

طب مدرن جزئی و مولکولار است و بارسپتور ـ مولکول سروکار دارد اما طب سنتی ایران کل نگر است کل فرد را در نظر می گیرد و به درمان می پردازد.

دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.امام علی  (ع)

 

تفاوت فوق العاده مهم بحث مبانی طب سنتی ایران هست که روی مزاج ها و طبایع هست و طب مدرن کاری به مزاج ها نداریم. برای مثال در آخرین چاپ کتاب ها ریسون به تازگی یک فصل در مورد مزاج ها گنجانده شده. شاید برای ما ایرانی ها این که یک کتاب غربی در این باب ها صحبت می کند جذاب تر به نظر می رسد نسبت به زمانی که در طب سنتی خودمان به این موضوع پرداخته است.

 

چه فضای آموزشی برای رشته ها در نظر گرفته شده است؟

هم اکنون با موافقت شورای گسترش از بخشی از مرکز تحقیقات طب سنتی، کلینیک مصطفویان به همراه یک بخش استیجاری را به کار خواهیم گرفت اما برنامه آینده برای این فضا دانشکده دندانپزشکی است که بخشی از فضای آن به دانشکده طب سنتی تعلق خواهد گرفت.

از لحاظ امکانات آزمایشگاهی هم می توان از دانشکده پزشکی و داروسازی استفاده کرد.

وجه اشتراک و تمایز داروسازی سنتی و فارماکوگنوزی را بفرمایید؟

داروسازی سنتی چون داروها طبیعی اند و 80% آنها منبع گیاهی دارند و بقیه منبع حیوانی و معدنی و فارماکوگنوزی هم علمی است که با گیاهان دارویی سر و کار دارد ارتباط تنگاتنگی بین 2 رشته می باشد. در کل کشور تمام دانشکده هایی که داروسازی سنتی را برپا کردند از اساتید فارماکوگنوزی برای گروه آموزشی خود استفاده کرده اند. البته با مشارکت گروه های فارماسیوتیکس و گروه های دیگر.

در کل ما از گذشته داروساز سنتی به عنوان آغازکننده نداریم اما در آینده فارغ التحصیلان این رشته متولیان تدریس این رشته در آینده خواهند بود.

در مورد آینده شغلی داروسازی سنتی و سایر رشته ها:

در مورد هر سه رشته ابهاماتی وجود دارد. اما براساس برنامه پنجم توسعه یکسری راه کارهایی در نظر گرفته شده و قطعاً یکی از گزینه ها رسیدن به مرتبه ی هیأت علمی برای تدریس و کار در مراکز تحقیقاتی می باشد. ممکن است سوال در مورد بحث خصوصی باشد آیا فارغ التحصیلان طب سنتی می توانند مطب بزنند یا داروسازان سنتی داروخانه مربوط به خود را بزنند. اینها چیزهایی است که باید برای آن برنامه ریزی صورت بگیرد اما فعلاً در این مور بحث نمی شود و بیشتر از اینها برای ارتقاء علم و رشته استفاده می شود. با گذشت زمان و هنگامی که تعداد فارغ التحصیلان افزایش یافت قوانینی برای این کار تدوین شود.

بعضی از دانشگاه های علوم پزشکی کلینیک های تخصصی طب سنتی را راه اندازی کرده اند. آیا یک داروساز سنتی در این مراکز اجازه تجویز داروهای سنتی را به بیمار خواهد داشت؟

هر كس به آنچه می ‏داند عمل كند، خداوند دانش آنچه را كه نمی ‏داند به او ارزانى می ‏دارد.     پیامبر اکرم (ص)

 

همانطور که می دانیم در خیلی از کشورهای دنیا مثل چین، هند، پاکستان کلینیک هایی که براساس داروسازی سنتی کار می کند فوق العاده فراوان اند و کارخانه بزرگی در هند و پاکستان فقط داروهای طبیعی براساس اصول سنتی تولید می کند.

اما در مورد حیطه کار داروساز سنتی این اجازه تجویز را ندارد. این تفکیکی که در این زمینه صورت گرفته بسیار به جا بوده. امروز با توجه به گسترش علم دیگر این امکان پذیر نیست که مثلاً یک پزشک به همه ی شاخه های تخصص تسلط داشته باشد. علاوه بر این حیطه دخالت داروساز سنتی در روند درمان هنوز به طور کامل ابلاغ نشده است.

آیا داروساز سنتی قادر به فرمولاسیون داروهای گیاهی خواهد بود؟

در مراحل اولیه بله، اما در آینده باید این رشته گسترش پیدا کند و شاخه شاخه شود و یکی از شاخه های آن به فرمولاسیون کردن داروهای سنتی اختصاص دارد.

قطب سنتی یا طب مدرن؟

هر دو با هم. نبود یکی نقصانی است برای دیگرطب مدرن پیشرفتی است که طی هزاران سال بشر به آن رسیده. طب سنتی منابعی بوده که نیاکان ما کار کرده اند اما از این منابع غفلت شده از طرف دیگر یکی از بحث هایی که تمایل به طب سنتی را بیشتر کرده عوارض کمتر داروهای شیمیایی نسبت به داروهای گیاهی است اما نباید با قطعیت در این مورد بحث کرد چرا که در بین داروهای گیاهی یکسری داروهایی هستند که باید فوق العاده با احتیاط مصرف شوند و برای بعضی از گروه بیماران بسیار خطرناک می باشند، اما چون داروهای گیاهی طی هزاران سال ابعاد شناخته شده زیادی دارند بنابراین در کل نسبت به داروهای شیمیایی ارجح هستند.

سخن پایانی:

آرزوی موفقیت و سلامتی را دارم. ممکن است ندانسته افراد نظراتی دهند و قضاوتی انجام دهند. این اطلاع رسانی شما باعث می شود این اتفاقات کمتر بیفتد. امید دارم با اطلاع رسانی شما و کمک همه انشاء ا... دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم سهمی کوچک در ارتقاء این علوم داشته باشد.


 

بسیجی گمنام بازدید : 323 چهارشنبه 20 دی 1391 نظرات (0)

زمانی که به فکر شروع این مطلب افتادم تمامی پندها و اندرزهای اساتید گروه های مختلف آموزشی مبنی بر تغییر فضای حاکم بر داروسازان و داروسازی کشور توسط ما دانشجویان و کمک و همت اساتید عزیزمان مرور می شد. پندهایی که بعد از امتحان جامع علوم پایه که یکی از موثرترین و شیرین ترین امتحان های دوران تحصیل یک دانشجوست! مدام در هر ساعت درسی توسط اساتید دغدغه مند ما گوشزد می گشت. ...................


 

 

بسیجی گمنام بازدید : 372 جمعه 08 دی 1391 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم

"إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ"

"حضور عظیم و خروشان مردمی در ۹ دی ۸۸ ، تجلّی بارزی از هویت و ماهیت انقلاب یعنی روح دیانت حاکم بر دل‌های مردم بود."

مقام معظم رهبری

درود بر ملت مؤمن و مبارز و بصیر و آگاه ایران‏، مردمی دشمن‏شناس، وقت‏شناس و همیشه در صحنه که با خلق حماسه بی نظیر 9 دی صفحه درخشان دیگری در کتاب افتخارات خود ثبت نمود.

9دی، حاصل بصیرت مردم مومن کشور بود، تجلی عشق و ارادت به ولی امر مسلمین و صحنه بروز این کلام امام راحل بود که فرموده اند: پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیب نرسدو پیامی بود به همیشه تاریخ، تا استکبار جهانی بداند این مردم عاشق، پای در رکاب و گوش به فرمان مقام معظم رهبری در دفع فتنه ها، بیدارترین ملت روزگارند.

این روز تجلی گاه جریان یافتن مجدد خون سالار شهیدان در قلب ملت ایران بود که یزیدیان زمان را به زباله دان تاریخ فرستاد.

بی شک یوم الله 9 دی چراغ هدايت و منشاء بيداري نسل‌هاي آينده ایران عزیز براي عبور از گذرگاه‌هاي حساس، پيچيده و دشوار تاريخي قرار خواهد گرفت.

روزهاى سال، به طور طبیعى و به خودى خود همه مثل همند؛ این انسانها هستند، این اراده‌‌‌‌‌ها و مجاهدتهاست که یک روزى را از میان روزهاى دیگر برمیکشد و آن را مشخص میکند، متمایز میکند، متفاوت میکند و مثل یک پرچمى نگه میدارد تا راهنماى دیگران باشد.            (مقام معظم رهبری)

در عين حال مسئوليت سنگين مردم در زمينه "حضور" هوشيارانه و هميشگي در صحنه به منظور رصد كردن " خواص " و كارگزاراني كه از صراط مستقيم و خط ولایت فقیه منحرف مي شوند بايد به عنوان درس تاريخي نهم دي ماه يادآوري شود ، "حضور" شكوهمند مردم هنر اصلي امام خميني بود و با تكيه بر ايمان و بصيرت و شجاعت مردم، عينيت و تجلّي يافت و به تعبير مقام معظم رهبري در هر نقطه اي از جهان چنانچه مردم با هدف و شعار مشخص و ايمان و عمل متناسب به عرصه بيايند هيچ عاملي قادر به مقاومت نيست،چنانكه امروز شاهدیم مردم كشورهاي جهان بخصوص كشورهاي اسلامي با الگو گرفتن از مردم ايران، موج بيداري اسلامي و جنبش ضد سرمايه داري را عليه نظام سلطه جهاني برپا كرده اند .اما در حالی که تنها 3 سال از این واقعه بزرگ می گذرد، هنوز دشمنان انقلاب درس نگرفته و با ظاهری آزادی خواهانه سعی در تجاوز به حقوق مردم آزاده ایران دارند اما این بار در لباس تحریم های به اصطلاح کمر شکن که باید بدانند این تحریم ها هم فرصتی دوباره خواهد بود برای ملت ایران تا قدرت بی پایان خود را به صحنه در آورد.

مردم بيدار و هوشيار ايران با الهام از آموزه‌هاي فتنه 88 و حماسه عظیم 9 دي و هوشمندي و بصيرت مثال‌زدني خود، ديگر اجازه نخواهد داد فتنه‌جويان و منحرفين از فرصت‌هاي نظام و عرصه‌هاي مردم‌سالاري ديني در کشور مانند انتخابات به ویژه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو سوء استفاده و با تحرکات ناشيانه و دشمن‌پسند،فتنه جديدي را برپا و اهداف ضدانقلابي و مغاير با مصالح، منافع و امنيت ملي را تحت مديريت و حمايت دشمنان انقلاب و سناريوهاي شيطاني نظام سلطه و عمليات رواني رسانه‌هاي استکباري و صهيونيستي دنبال نمايند.

نکته قابل توجه دیگر در شرایط کنونی ، تلاش مضاعف جهت تقویت اتحاد ملی است که یکی از اصلی ترین وظایف مسئولین قوا در این شرایط خاص است که باید با دوری از مسائل جانبی در راستای بهبود اوضاع کنونی و رفع مشکلات اقتصادی تمام تلاش خود را به کار بندند. بیشک ، این برهه گذارا نیز برای ملت ایران جز پیروزی و برای دشمنان جز شکست باقی نخواهد گذاشت.

مردم در 9 دی ماه سال 88 در یک حضور به یادماندنی خواسته و اعتقادات خود را یکبار دیگر بیان کردند و از یک امتحان بسیار دشوار سربلند بیرون آمدند اما باید دانست که دشمنان نظام و انقلاب لحظه‌ای دست از دشمنی برنخواهند داشت لذا باید با بصیرت و درک انقلابیو حضوری مداوم و گسترده و با توجه ویژه  به امر ولایت راه را همچون گذشته گم نکنیم تا این امانت گرانبها یعنی نظام اسلامی را به صاحب اصلی آن تحویل دهیم.

و امروز باغرور و افتخار در آستانه سومین سالروز آن حماسه ی جاودان؛ گرامی می داریم آن پیمان و عهد آسمانی را و سپاس مجدد می گوییمباری تعالی را به شکرانه وجود این ملت بصیر و موقعیت شناس.

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در فرصت کنونی ، ضمن تحسین بصیرت ملت بزرگوار ایران در صحنه ها و عرصه های مختلف ، همگان را به تلاش در جهت مستحکم تر کردن حلقه اتحاد و همدلی زیر لوای رهبری مقام عظمای ولایت دعوت کرده و تداوم نگاه هوشمندانه وبصیرت ملت عزیز ایران را در صحنه های حساس پیش رو خواستار است.

 

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

بسیجی گمنام بازدید : 290 سه شنبه 05 دی 1391 نظرات (1)

 ضوابط پوشش مراكز دانشگاهي جهان
ضوابط پوشش دانشگاه گرين‌ويل شمالي (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه آكسفورد (انگليس)
ضوابط پوشش دانشگاه سيدني (استراليا)
ضوابط پوشش دانشگاه ايالتي جنوب‌غربي ميسوري (آمريكا)
ضوابط پوشش كالج رابرت (تركيه)
ضوابط پوشش دانشگاه ايالتي فلوريدا (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه ايالتي پن (Penn)
ضوابط پوشش دانشگاه كينگزويل تگزاس (Kingsville)
ضوابط پوشش دانشگاه هاردين سيمونز (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه مديريت ماهاريشي (Maharishi)
ضوابط پوشش مؤسسه فناوري جورجيا (Georgia)(آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه لانگ‌وود (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه آلن (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه ويرجينياي جنوبي (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه ادكونل آجاسين (نيجريه)
ضوابط پوشش دانشگاه ايالتي آركانزاس (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه استمپ فورد (بنگلادش)
ضوابط پوشش دانشگاه باب جونز (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه تكنولوژي نانياگ (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه ميشيگان شرقي (آمريكا)
ضوابط پوشش دانشگاه ايالتي لويزيانا (آمريكا)
بسیجی گمنام بازدید : 388 دوشنبه 04 دی 1391 نظرات (0)

به گزارش خبرنگار بلاغ،محمد حسین صفار هرندی در نشست دانشجویی که با محوریت حماسه 9 دی88 در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد،به قداست این رویداد تاریخی پرداخت.

صفار هرندی با استناد از آیات قرآن شرایط سخت را بنا به وعده خداوند برای مومنان آسان دانست و گفت: این سنت الهی است که خداوند حامی مومنان است و در شرایط سخت نیز مسلمانان را می آزماید.

وی ادامه داد: آزمایش های خداوند عیار سنجی است، چه کسانی در شرایط سخت ایمان می آورند و چه افرادی به طور لفظی مدعی ایمان به خدا می شوند.

وزیر ارشاد در دولت نهم با اشاره به اینکه امیر مومنان در میدان جنگ ایمان به خدایش را نشان داد، تصریح کرد: امیر مومنان در جنگ احد بعد از فروکش شدن جنگ جسم نیمه جانش را همه مشاهده می کردند.

وی با تاکید براینکه اگر با نگاه امیر المومنین(ع) نسبت به دین تعصب داشته باشیم به راحتی فتنه را می شناسیم و با آن مقابله می کنیم بیان داشت: اتفاق سال 88 یک فتنه بود، آنان که در 9دی همین سال حضور یافتند نشان دادند که اسیر فتنه نشدند.

صفار هرندی حضور پر شور مردم در 9دی را سبب استحکام انقلاب اسلامی دانست و گفت: راهپیمایی 22 بهمن اعلان حضور است ولی شورمردمی در 9 دی انقلاب اسلامی را تثبیت کرد.

این فعال سیاسی با اشاره به اینکه واقعه 9دی تداعی کننده عاشورای 57 است، افزود: وقتی واقعه عاشورای 88 پیش آمد ایمان ها متزلزل شد و همه می گفتند ما نمی دانیم چه کسی راست می گوید.

وی ادامه داد: پاسخ تمام ابهامات واقعه عاشورای 88 در 9 دیماه همان سال داده شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با استناد از قرآن کریم که خداوند هیچ وقت بندگانش را رها نمی کند، خاطر نشان کرد: خداوند اثر حضور مومنان را به صورت کمیت در قرآن موثر دانست و پیروزی را از آن مسلمین عالم دانست.

وی با بیان اینکه بصیرت در هر زمان و مکانی کاربردی است تصریح کرد: عصاره چیزی که می تواند انسان را در مقابله با استکبار پای کار داشته باشد بصیرت است.

صفار هرندی طبق ارزیابی آماری میزان آمادگی  حضور مردم در انتخابات خرداد 92 را 57 درصد دانست و گفت: همینکه شش ماه مانده به زمان انتخابات ریاست جمهوری  در این موقعیت کنونی جامعه نیمی از مردم کشور برای شرکت در انتخابات اعلام حضور کنند نشان از جوانمردی است که در سختی ها هم پای کار هستند.

وی با بیان اینکه جوانان ما رتبه جمهوری اسلامی را در سطح جهان قابل قبول می دانند و اذعان دارند که از این موقعیت باید بهره برداری مفید کرد ابراز داشت: جوانان ما  قادرند هر بهایی را بپزدازند و سختی ها را با صبوری تحمل کنند تا کشوری استقلال یافته داشته باشند.

بسیجی گمنام بازدید : 323 دوشنبه 04 دی 1391 نظرات (0)
وزیر بهداشت درباره تولید انبوه داروهای فناوری بالا تولید داخل کشور،‌‌ گفت: هم اکنون 300 قلم مواد اولیه دارویی در فراخوان اعلام شده و هفته گذشته جلسه طرح های کلان دارویی را برای تولید آنها برنامه ریزی کرده ایم.

دکتر مرضیه وحیددستجردی در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: اکنون 2600 قلم دارو در کشور داریم که 30 درصد این داروها به داروهای بیماران صعب العلاج، ‌سرطانی ها و بیماران خاص اختصاص دارد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: ما تا به حال 14 قلم داروی با فناوری بالا برای این گروه از بیماران رونمایی کردیم که بسیاری از آنها در داروخانه های کشور موجود است و مردم از آن استفاده می کنند. منتها آنچه که بسیار مورد نیاز ما است این است که مواد اولیه دارویی را بتوانیم تهیه کنیم.

وی گفت: هم اکنون 300 قلم مواد اولیه دارویی در فراخوان اعلام شده که در هفته گذشته جلسه طرح های کلان دارویی را داشتیم و در دست تولید است‌.

دستجردی افزود: 12 قلم دارو تا پایان سال رونمایی می شوند این داروها در حیطه آزمایشگاهی تایید شده اند، در بخش نیمه صنعتی هم تایید شده اند و به زودی به بخش صنعتی می رسند.

وی اضافه کرد: به هر حال برخی مواد واسطه ای نیز از خارج از کشور وارد می شوند که باید به سمت تولید آنها نیز برویم. حمایت از تولید داخلی و کار و سرمایه ایرانی در دستور کار ما قرار دارد و داروسازان تحت فشارهای شدید مالی هستند. در واقع هم ریالی که پرداخت می کنند 135 درصد افزایش داشته است و هم هزینه های ارزی آنها افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: با سندیکای مواد اولیه دارویی و داروسازان جلسه داشته ایم که باید مشکلات آنها را حل کنیم همچنین باید با بانک مرکزی،‌ بانک های عامل و وزارت صنعت نیز برای حل مشکلات ارزی صنعت داروسازی مذاکره و مشکل را حل کنیم.


بسیجی گمنام بازدید : 311 دوشنبه 04 دی 1391 نظرات (0)
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس؛ مرضیه وحید دستجردی در حاشیه هفتادوسومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور افزود: به شدت پیگیر ارز دارویی هستیم و روزانه در این خصوص تشکیل جلسه می‌دهیم امروز نیز از سوی بانک مرکزی نامه‌ای را دریافت کردیم که ظرف ۳ هفته آینده مشکلات ارز دارویی توسط معاونت‌های مربوطه مرتفع می‌شود...........
بسیجی گمنام بازدید : 353 جمعه 24 آذر 1391 نظرات (0)
وزیر بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشکی در افتتاحیه بخش زایشگاه بیمارستان ضیاییان با بیان اینکه اولویت‌های تخصیص ارز دارو و تجهیزات پزشکی توسط وزارت بهداشت انجام نمی‌گیرد، افزود:‌ تاکنون تنها یک سوم ارز تهیه دارو و یک پنجم ارز تجهیزات پزشکی تامین شده است.
بسیجی گمنام بازدید : 315 چهارشنبه 22 آذر 1391 نظرات (0)

رشته كنترل دارو

دكتري عمومي داروسازي

رشته  فارماسيوتيكس

دكتري عمومي داروسازي ، كارشناسي ارشد داروسازي( به شرط دارا بودن  كارشناسي داروسازي ) 

رشته  سم شناسي

دكتري عمومي داروسازي،  پزشكي، دامپزشكي، كارشناسي  ارشد و فوق ليسانس در رشته هاي (داروسازي- سم شناسي-داروشناسي)  

رشته  داروسازي سنتي

دكتري  عمومي  داروسازي

رشته داروسازي هسته اي

دكتري عمومي داروسازي، فوق ليسانس(كارشناسي ارشد) در تمام گرايشهاي شيمي، مهندسي شيمي ، بيوشيمي ، ايمونولوژي و فارماكولوژي و توكسيكولوژي

رشته بيوتكنولوژي  دارويي

دكتري عمومي: داروسازي، پزشكي

كارشناسي ارشد رشته هاي: زيست فنآوري دارويي، زيست فنآوري پزشكي               ( بيوتكنولوژي پزشكي )، مهندسي شيمي ، بيوشيمي، زيست شناسي ،  ميكروب شناسي ، نانوتكنولوژي پزشكي  و نانوتكنولوژي دارويي 

رشته اقتصاد و مديريت  دارو

دكتري عمومي داروسازي، دكتر عمومي پزشكي، كارشناسي ارشد اقتصاد، كارشناسي ارشد مديريت در سلامت وبهداشت،كارشناسي ارشد داروسازي، كارشناسي ارشد نظارت بر امور دارو

رشته فارماكوگنوزي 

دكتري عمومي  داروسازي، پزشكي عمومي ، كارشناسي ارشد( فوق ليسانس) در رشته فيتوشيمي

رشته شيمي دارويي

دكتري عمومي داروسازي، كارشناسي ارشد( فوق ليسانس) شيمي آلي ،شيمي تجزيه ، شيمي دارويي

رشته داروسازي  باليني

دكتري عمومي داروسازي

رشته نانوفناوري دارويي

دكتري عمومي: داروسازي، پزشكي، دامپزشكي،دندانپزشكي ودكتري علوم آزمايشگاهي

كارشناسي ارشد: نانوتكنولوژي ، بيوتكنولوژي( كليه گرايش ها)، نانوتكنولوژي پزشكي ،زيست فنآوري پزشكي، فارماكولوژي، سم شناسي ، فيزيولوژي، بيوشيمي ، بيوفيزيك، علوم تغذيه ، علوم بهداشتي درتغذيه ، ايمني شناسي پزشكي ، ژنتيك ،مهندسي ژنتيك ،  زيست شناسي ( كليه گرايش ها) ، ميكروب شناسي پزشكي ،مهندسي  پزشكي  ( كليه گرايش ها) شيمي ( كليه گرايش ها) ژنتيك انساني ، مهندسي پليمر، بيومواد و بيوانفورماتيك

رشته زيست مواد دارويي

دكتري عمومي پزشكي،دكتري عمومي دندانپزشكي،دكتري عمومي داروسازي ، دکترای عمومی دامپزشکی و يا دارا بودن كارشناسي ارشد دريكي ازرشته هاي زيست فن آوري  پزشكي، نانوفناوري پزشكي ،  پليمر، زيست شناسي سلولي ملكولي ، فيزيك پزشكي، بيوفيزيك و بيوشيمي باليني ، بيوفيزيك و بيوشيمي ، شيمي باگرايش هاي شيمي آلي، شيمي معدني، شيمي فيزيك ، مهندسي شيمي ، مهندسي داروسازي و مهندسی پزشکی و نیز مهندسی بافت و زیست مواد  ( در صورت پذیرش پیشنهاد از طرف دبیر محترم آموزش تخصصی داروسازی)

بسیجی گمنام بازدید : 346 چهارشنبه 08 آذر 1391 نظرات (0)

به گزارش صراط، پايگاه خبري-تحليلي دبكافايل صهيونيستي مدعي شد: جنگ هشت روزه ميان رژيم صهيونيستي و حماس كودتايي بود كه از سوي سه گروه اداره شده بود: "تامير پاردو" رئيس سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي، "هاكان فيدان" رئيس دستگاه امنيتي تركيه و "شيخ جاسم آل ثاني" نخست وزير قطر كه در راس دستگاه امنيتي آن كشور قرار دارد و با سيا هم در ارتباط نزديكي بوده است.   
 
دبکا فايل در ادامه افزود: هدف آنان قطع ارتباط تهران با حماس بوده است. اين كودتا از بخشي از توطئه طرح ريزي شده از سوي باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا بوده است تا از طريق آن ادامه روند "بيداري اسلامي" مختل شود و در راستاي منافع آمريكا قرار گيرد.  
 
اين گزارش در ادامه مدعي شده: شركاي اوباما در اين طرح نيز مرسي رئيس جمهوري مصر، اردوغان نخست وزير تركيه و نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي بوده‌اند.   
 
هدف اوباما از اجراي اين برنامه آن بود كه با اجراي عمليات "ستون ابرها"ي رژيم صهيونيستي حماس از مواضع خود عقب نشيني كند. اما تمامي اين ماجرا در نهايت با شکست مواجه شد.

بسیجی گمنام بازدید : 359 یکشنبه 28 آبان 1391 نظرات (0)
در تاریخ پر فراز و نشیب قیام عاشورا، روز دوم محرم، نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. اگر قطعات روایات گوناگون را از گوشه و کنار، پیش هم بگذاریم، درمی‌یابیم که دوم محرم، روزی است که حضرت سیدالشهدا (ع) خبر شهادت سفیر خود در کوفه را ـ که در هشتم ذیحجه به شهادت رسید ـ دریافت می‌کند و به یقین از خیانت کوفیان آگاه می‌شود و به جای کوفه در بیابان کربلا منزل می‌کند و می‌گوید: «اللهم انى اعوذ بک من الکرب و البلاء».
بسیجی گمنام بازدید : 371 چهارشنبه 10 آبان 1391 نظرات (0)

مجله اکسیر برای شماره جدید خود از علاقه مندان دعوت به همکاری میکند شما میتوانید مطالب خود را باموضوعات علمی،فرهنگی،صنفی باذکر نام به آدرس ایمیل exir.mazums@gmail.com ارسال نمایید

بسیجی گمنام بازدید : 448 جمعه 14 مهر 1391 نظرات (0)
امام از اول اعلام عدالت كردند. خب، عدالت اجتماعى از همه‌ى اين كارها سخت‌تر است؛ من به شما عرض بكنم. از حفظ مردم‌سالارى و بقيه‌ى كارهائى كه در جمهورى اسلامى شده است، استقرار عدالت اجتماعى كار سخت‌ترى است؛ بسيار كار دشوارى است. نميگويم هم كه ما تا امروز توانستيم به طور كامل عدالت اجتماعى را مستقر كنيم؛ نه، هنوز خيلى فاصله داريم. آن عدالتى كه اسلام از ما خواسته است، با آنچه كه امروز در جامعه‌ى ماست، فاصله‌ى زيادى دارد؛ اما حركت به سمت عدالت اجتماعى متوقف نشد و ادامه پيدا كرد و روزبه‌روز شديدتر شده است. امروز حركت به سمت عدالت اجتماعى از سالهاى قبل هم بيشتر است، از دوره‌هاى قبل هم بيشتر است.
بسیجی گمنام بازدید : 744 جمعه 14 مهر 1391 نظرات (0)
در اواخر قرن نوزدهم نقش میکروب ها در بروز امراض عفونی شناسایی و اساس مطالعات مختلفی قرار گرفت. در همین زمان میکروب شناسی به نام Sir Joseph Lister از میکروب ها به عنوان قاتلین نامرئی کشنده در اتاق های عمل نام برد. نظریه ای که به شدت فردی به نام Robert W.Johnson را تحت تاثیر قرار داد.
بسیجی گمنام بازدید : 387 جمعه 14 مهر 1391 نظرات (0)

عزيزان من! پيشرفت علمى را دست‌كم نگيريد. اين پيشرفتها خيلى مهم است. علم، پايه‌ى پيشرفت همه‌جانبه‌ى يك كشور است. «العلم سلطان»؛ علم، اقتدار است. هر كس اين اقتدار را داشته باشد، ميتواند به همه‌ى مقاصد خود دست پيدا كند. اين مستكبران جهانى به بركت علمى كه به آن دست پيدا كردند، توانستند به همه‌ى دنيا زور بگويند. البته ما هرگز زور نخواهيم گفت، اما علم براى ما به عنوان يك پيشرفت حتماً لازم است. پيشرفتهاى علمى ما در اين مدت سى و چند سال، پيشرفتهاى حيرت‌آورى است .فناورى هسته‌اى هست، علوم هوافضا هست، علوم پزشكى هست - خوشبختانه امروز كشور ما حائز رشته‌هاى بسيار مهم و دست‌نيافتنى پزشكى است و كارهاى بزرگ پزشكى در اين كشور انجام ميگيرد - زيست‌فناورى هست، نانوفناورى كه از علوم جديد و دانشهاى نوى دنياست، هست؛ سلولهاى بنيادى كه يكى از بزرگترين كارها در عرصه‌ى علم است، هست؛ شبيه‌سازى، ساخت ابررايانه‌ها، فناورى انرژى‌هاى نو، راديوداروهاى مهم و داروهاى ضد سرطان هست؛ و اين فهرست ادامه دارد. اينهائى كه من عرض ميكنم، رجزخوانى نيست؛ اين گواهىِ مراكز علمى معتبر دنياست. آنها ميگويند سريع‌ترين رشد علمى در همه‌ى دنيا در اين سالها، در ايران اتفاق افتاده است. اين گزارش سال 2011 است كه ميگويد سريع‌ترين رشد علمى در همه‌ى دنيا در ايران اتفاق افتاده است. طبق گزارشى كه مراكز علمى معتبر دنيا داده‌اند، رتبه‌ى علمى اول منطقه، ايران است. ما اين رتبه‌ى اول علمى را براى سال 1404 در نظر گرفتيم؛ هنوز چهارده سال باقى است. همين سال ميلادىِ گذشته گفتند ايران از لحاظ رتبه‌ى علمى در منطقه اول است، در دنيا هفدهم. در سطح دنيا رتبه‌ى علمى كشور ما هفدهم است؛ اينها خيلى مهم است. پس يكى از نقاط قوّت ما، پيشرفت علمى است

بسیجی گمنام بازدید : 381 پنجشنبه 28 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

                                                              

جهاد چیست؟

*یا ایها الذین ءامنوا ادخلوا فی السلم کآفه و لا تتبعوا خطوات الشیطن انه لکم عدو مبین*  

"رنه گنون" در کتاب "سیطره کمیت و آخر الزمان" میگوید:

شاید بتوان گفت که وارونگی مرتبه آخر سیر تکامل انحراف است،به عبارت دیگر انحراف تام دست آخر با خود وارونگی را می آورد.

و وارونگی واژه ایست که این روزها باید بجای علم و دانش بکار برد!

سالها دوری ما از معرفت دین خودمان و زندگی مشترک با تبلیغات واقعا شیطانی غرب کار را بجایی رسانده است که ما حتی اصول و فروع دینمان را هم از دهان آنها و از لابلای فیلمها و سریالهایشان یاد میگیریم و البته بهتر است بگوییم آنجور که دوست دارند به ما یاد میدهند!

کلمه جهاد از ریشه "ج ه د" و به معنای سخت کوشی است؛اگر قبول کنیم که اسلام عزیز به عنوان زمینی ترین دین آسمانی بنیان خود را بر ایده برقراری "تعادل تا انتهای ممکن" در درون وجود انسان و نیز درون جامعه انسانها که ظرف عملکرد و تحقق اهداف زندگی دنیوی و اخروی آنها است استوار ساخته هم اهمیت "جهاد" را درک میکنیم هم رابطه بین شیطان و وارونگی را!

بسیجی گمنام بازدید : 540 پنجشنبه 20 بهمن 1390 نظرات (0)

شاید برای عده ای این سوال مطرح شود که : اصلا چرا باید دهه ی فجر را گرامیداشت ؟ چرا باید در راهپیمایی 22 بهمن شرکت کرد ؟ با توجه به برخی مشکلات جاری در امور کشور ، لزوم حضور در چنین راهپیمایی چیست ؟ و از این قبیل سوالات مختلف ...


 

بسیجی گمنام بازدید : 418 چهارشنبه 19 بهمن 1390 نظرات (2)
بسم الله الرحمن الرحیم

« انقلاب اسلامی ایران عزت را جایگزین تحقیری کرد که بیگانگان بر این ملت روا میداشتند. »
«امام خامنه ای»

حرکت الهی از ابتدا به امید برپایی عدل وحکومت سراسری الهی در تمامی دوران گام برداشته است.این حرکت در تمامی مسیر، با زعامت اولیاء الهی در راستای استقرار فرامین الله و برپایی مقدمه حکومت جهانی حرکت کرده و از ابتدای 27رجب سال13قبل از هجرت، دغدغه اصلی پیامبر خاتم در همین جهت بوده است ،ولی بی بصیرتی و امام ناشناسی امت درگیر مادیات و غفلت خواص باعث گردید، تا یازده نور الهی نتوانند این آرمان را به انتها برسانند و خداوند جهانیان گوهر خاتم امامت را به امانت نگاه داشت تا انسان ها لیاقت ظهور وعدالت مطلق را کسب نمایند. پس از 1170 سال از غیبت، پیر خمین به تاسی از جد بزرگوارش در راستای مقدمه سازی ظهور ختم الختوم جهان، مهدی موعود(عج)گام نهاد وحکومتی شیعی را با مدل حکومتی ولایت بنا نهاد تا این حرکت با سرعت بیشتری به سمت حکمفرمایی عدالت مطلق حرکت کند.
با وجود تمامی فشارها و سنگ اندازی ها و عناد جبهه شیطان ، به یمن مدد ولی عصر(عج) و رهبری شایسته امام خامنه ای این حرکت هر روز استوارتر و محکم تر وبا اقتدار کامل به پیش می رود و ذره ای از سرعت ،شدت وانگیزه جوانان وانقلابیون کم نشده است و تافتح تمامی قله ها ادامه خواهد داشت.
امروز دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران به همراه دیگردانشجویان مکتبی و ولایی پایبندی خود را به آرمانهای والای امام خمینی(ره)و مقام معظم رهبری اعلام داشته و به همه مخالفین این نهضت الهی بیان می دارد که، تاآخرین قطره خون خود حاضر به جان فشانی در این راه سراسر نور هست.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
بسیجی گمنام بازدید : 988 جمعه 07 بهمن 1390 نظرات (0)

نقش داروساز در نظام سلامت چیست؟ جایگاه داروساز در سیستم مراقبت‌های بهداشتی کجاست؟ میزان تاثیر‌گذاری داروساز در ارتقای سطح خدمات بهداشتی درمانی چقدر است؟ آیا اصولا ضرورتی دارد که داروسازان نیز در تیم خدمات سلامتی مسوولیت‌های حرفه‌ای تخصصی خود را عهده‌دار شوند؟...
برای پاسخ به این پرسش‌ها............

Statistic

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به بسیج در کدام عرصه در عصر کنونی نیاز بیشتری هست؟
    کیفیت وبلاگ را در چه حدی ارزیابی میکنید؟
    لینک ها

      

    موسسه خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان 

     قاریان قران کریم 

    شــیــعه والپــیــپــر :ریحانه النبی 

    نصر تی وی  

  • a.khabarpo
  • bultan
  • iranbluetooth
  • k.seraj
  • l-titre1
  • nedayeenghelab
  • revayat
  • t.salman
  • talkhandak
  • Tarighi

  •  
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 271
  • کل نظرات : 59
  • افراد آنلاین : 16
  • تعداد اعضا : 28
  • آی پی امروز : 88
  • آی پی دیروز : 70
  • بازدید امروز : 128
  • باردید دیروز : 212
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 771
  • بازدید ماه : 771
  • بازدید سال : 34,616
  • بازدید کلی : 294,397